CATEGORIAS: Comunicación

Google aposta pel periodisme de qualitat

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Després d’haver tancat Google News a Espanya el desembre passat, ara el gegant d’internet anuncia una nova associació digital amb editors europeus. L’anomenada Digital News Initiative, encarregada de donar suport al periodisme digital de qualitat a Europa a través de la tecnologia i la innovació. Es tracta d’una oportunitat per a Google de millorar la seva imatge després d’haver estat acusada per la Unió Europea d’abús de la seva posició de domini com a cercador d’internet.

  google_gros

Google assegura que, a través de la Digital News Initiative, col·laborarà estretament amb nous editors i organitzacions periodístiques per ajudar a elaborar uns models de notícies més sostenibles.

El projecte inclou a mitjans com El País, Unidad Editorial, Vocento, Grup Godó, Grup 20minutos, El Confidencial, Les Echos (França), FAZ (Alemanya), The Financial Times (Regne Unit), The Guardian (Regne Unit) NRC Media (Holanda), La Stampa (Itàlia) i Die Zeit (Alemanya), juntamente amb organitzacions líders del sector periodístic, incloent  European Journalism Centre (EJC), Global Editors Network (GEN) e International News Media Association (INMA).

 Aquest projecte està dotat de 150 milions d’euros i se centrarà en el desenvolupament de productes, la innovació en periodisme digital i la formació i investigació per a periodistes.