CATEGORIES: Xarxes socials

Mannequin Challenge o la viralitat de les marques a les xarxes socials

"Deixem enrere la comunicació unidireccional per adoptar la bidireccionalitat, una forma de diàleg en consens entre totes les parts."
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Aquest Nadal, l’entorn digital de les xarxes socials ens ha obsequiat amb un dels continguts més mediàtics de l’any: el Mannequin Challenge. Un fenomen que, a través i més enllà d’una primera mirada distesa i simpàtica, revela una nova manera d’entendre, establir i mantenir la relació entre empreses i clients.

La competència per la notorietat en l’entorn digital ha convertit a les campanyes publicitàries basades en estratègies de vídeo, en una de les eines més importants i usades actualment. Una tendència que durant el 2017 anirà cada vegada més a l’alça tal com projecten des d’Statista.

“Les campanyes publicitàries basades en estratègies de vídeo seran una tendència a l’alça aquest 2017 per augmentar la notorietat en l’entorn digital.”

La naturalesa participativa, espontània i lúdica d’aquest espai de relació -les xarxes socials– ha revolucionat els paradigmes de la comunicació. Per les empreses, aquest nou model representa l’entrada a un espai de comunicació àgil que permet generar feedback, amb l’objectiu d’entendre i parlar amb el seu entorn.

Deixem enrere la comunicació unidireccional -que moltes vegades és percebuda com a intrusiva- per adoptar la bidireccionalitat, una forma de diàleg en consens entre totes les parts. Aquesta dinàmica reformulada estableix una relació més personal, allunyada de les formalitats i amb un tracte molt més proper i resolutiu.

https://www.youtube.com/watch?v=SukNyrMh0Iw”

Es tracta d’un procés de personificació de l’empresa, en el que la marca es converteix en un membre actiu més d’una comunitat: l’entorn més directe. Significa, en altres paraules, adquirir una veu important i reconeguda entre tots aquells que fan possible o són usuaris de l’activitat de l’empresa.

“Es tracta d’un procés de personificació de l’empresa, en el que la marca es converteix en un membre actiu i important d’una comunitat.”

Les marques han trobat en el format vídeo per a xarxes, un potencial mediàtic molt més ben dirigit -i per tant efectiu- a l’entorn desitjat i que a la vegada és capaç d’arribar a moltes més persones -precisament per la complicitat d’aquells que formen el seu entorn-. Es tracta de la viralitat dels continguts.

Tenint en compte que a la xarxa la marca és el calidoscopi de continguts de l’empresa, cal tenir molt present tot el procés de producció dels continguts. El potencial viral d’aquests, depèn en gran mesura del plantejament i desenvolupament a càrrec del professional -o equip de community manager– que se’n cuida de la seva gestió i la Social Media Optimization (SMO)-.

“Les marques han trobat en el format vídeo per a xarxes, un potencial mediàtic molt més ben dirigit -i per tant efectiu- per arribar a l’entorn desitjat.”

Així doncs, el què la comunicació corporativa troba en els mitjans socials i a través del vídeo és la capacitat de fer extensiva una identitat a un gran nombre de persones i, el que és més important, fer-ho d’una manera més natural i agradable.

Sigui el de qualsevol futbolista, el de la sèrie Merlí de TV3 o el que han gravat els teus cosins durant el dinar de Sant Esteve, aquest Nadal qui no ha deixat entrar un Mannequin Challenge a casa seva?