CATEGORIES: Online

Posicionament: Més enllà del SEO/SEM

"Cal establir estratègies perquè la teva web guanyi posicions als cercadors i, així, aconseguir més visites."
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

PAGAR O NO PAGAR: AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ

Quan has sentit a parlar de web i del seu posicionament segur que has escoltat paraules com: SEO, SEM, orgànic, keyword, cost per clic… la idea bàsica que n’has extret és que el SEO és gratuït i el SEM és de pagament, però és realment així de simple? No creus que aquests conceptes van més enllà i són un petit engranatge d’una cadena més complexa?

Un dels errors més habituals en posicionament web és pensar que com més diners inverteixes, millor resultat tens i et veu tothom, sense fer una anàlisi prèvia del que necessita realment la teva web. Pagar anuncis a Google (Google Ads), anuncis a les xarxes (Social Ads) i bàners si després el teu contingut no és atractiu i no aporta valor als usuaris és contraproduent i limitat en el temps, ja que quan deixes de pagar el teu posicionament s’ensorra. Tota aquesta inversió per acabar en res?

 

QUI MÉS PAGA NO ÉS EL PRIMER

 

ESPONSORITZAT

Aquest terme el relacionem amb la idea de pagament. Sol seguir el model cost per clic (CPC), pagues per cada clic que rep el teu anunci.

El més conegut és el SEM (Search Engine Marketing), que consisteix a crear anuncis de pagament per les paraules clau especificades, així quan un usuari fa una cerca, l’anunci es mostra en les primeres posicions, per davant de la competència, captant l’atenció dels usuaris.

Entre els seus avantatges trobem:

  • Increment ràpid de visites.
  • Arribem a una gran audiència potencial.
  • Gran segmentació.
  • Analítiques detallades.

 

Les estratègies de pagament són útils quan una web és nova o té una competència molt determinada, ja que aconseguim donar visibilitat immediata a la web, s’aplica des del primer moment de la configuració de la campanya. Però, com hem dit, només funciona mentre pagues. Quan acaba la inversió, acaba la visibilitat.

 

ORGÀNIC

Les estratègies orgàniques fan referència a les accions i tècniques que fem servir perquè la web es posicioni de manera natural, és a dir, obtingui una situació privilegiada quan un usuari fa una cerca, sense fer servir publicitat.

El SEO (Search Engine Optimization) és el procés i les tècniques que utilitzem perquè els algoritmes de Google i d’altres buscadors identifiquin el contingut com rellevant i col·loquin la web a les pàgines de resultat. Entre les tècniques trobem la redacció de contingut interessant per l’usuari, disseny responsiu i càrrega ràpida, constància i freqüència de publicació, etc. Es tracta d’un treball a llarg termini, on els resultats no són immediats, però són més perdurables en el temps.

Avantatges del SEO:

  • Més prestigi i credibilitat que els anuncis de pagament.
  • Estalvi de costos.
  • Les posicions es mantenen en el temps, no depenen de la contractació d’un anunci.

 

El primer pas és crear una web amb el contingut adequat, pensat estratègicament, per anar-la actualitzant contínuament. Els plugins de SEO i altres tàctiques dins de la mateixa web són essencials. Les xarxes socials també ens ajuden a ser visibles i generar trànsit cap a la web, ens permeten fer accions que reforcen la imatge de marca i de pertinença del client a una comunitat: contingut de valor, comentaris, interaccions…

 

FEM QUE EL TEU CLIENT POTENCIAL ET VEGI

La base de l’èxit, com hem pogut veure, és treballar bé i tenir una base sòlida de la part orgànica per no perdre visibilitat, alhora que ens donem una empenta extra amb accions de pagament per tal de tenir resultats ràpids. La competència a internet és molt complicada, cal establir estratègies perquè la teva web guanyi posicions als cercadors i, així, aconseguir més visites, estar davant dels teus competidors i a les primeres planes.

Frame Girona t’oferim:

  • Avaluació de l’estat de la teva web i de la competència per conèixer què necessites.
  • Creació d’estratègia combinant accions esponsoritzades amb orgàniques.
  • Gestió i creació de continguts, per exemple blog, per incrementar el bon posicionament orgànic.

 

Contacta amb nosaltres i t’informem.

F/ New modern things in the old-fashioned way.