Des de 1979, a MIFAS han mantingut l’esperit de treballar per a la plena integració social i laboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial de la demarcació de Girona. Creada i gestionada per persones amb discapacitat, la seva missió és aconseguir la independència econòmica i la justícia social del col·lectiu. Representen i són la veu de les persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i defensar els seus drets.

 

Concepte

Marca gràfica pel Grup Mifas. Hem realitzat un estudi exhaustiu de la marca gràfica original, en el que analitzem el logotip i el pictograma, els dos elements que componen la marca gràfica original.

  • En el cas del primer, la part textual, optem per treure les minúscules forçades a l’alçada de majúscula i homogeneïtzar la lectura. Pensem que conceptualment, el que fa Mifas és evitar al màxim les diferències i anivellar persones amb discapacitat i sense, per tant és important posar-los tots a la mateixa línia (tipogràfica). Treballem amb dos gruixos: light per Grup (s’adaptarà) i bold per Mifas.
  • En el cas del segon, la part icònica, simplifiquem al màxim l’element. Treiem tots els elements innecessaris: rectangle i el “personatge”. Reduïm a dos cercles que interactuen (representen la persona i la cadira, sense veure directament la persona i la cadira).
  • I, finalment, ho integrem tot en un sol element anomenat Isologo (logotip i isotip com un sol element).

Grup Mifas Concepte

Mifas. Marques Gràfiques Grup.

 

Brand Guidelines

També hem desenvolupat el Brand Guidelines: és el document que descriu visualment la marca (logotip, imagotip, isotip, tipografies, colors, proporcions i les seves normes d’aplicació). Un resum de tot allò essencial que s’ha de tenir en compte a l’hora d’utilitzar la marca gràfica corporativa, tant de com s’ha de fer servir la marca i les seves variacions, com els colors i mides per aplicar-la sobre tota mena de suport.

MIFAS Brand Guidelines

 

Aplicacions

El Brand Guidelines ens permet definir com s’aplicarà la marca en tots els elements. La papereria (targetes, papers A4, sobres…) és el primer a ser dissenyat i definit. A partir d’aquí es treballen altres elements, com la pàgina web, la newsletter i el material promocional (roll-ups, flyers, pòsters…). És important trobar l’equil·libri entre la varietat (interès) i la continuïtat (reconeixement).

Grup Mifas Papereria.

Visita el web aquí! Altres projectes com aquest aquí!

 

Negatiu

L’aplicació en negatiu (la que obliga a canviar els colors principals de la marca gràfica, en aquest cas substituir el negre del logotip pel blanc) és una opció a tenir en compte. Es reserva per aquelles ocasions més importants, en els moments de més elegància i subtilesa.