CATEGORIES: Branding

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

GRUP MIFAS · Marca gràfica i brand guidelines

Des de 1979, a MIFAS han mantingut l’esperit de treballar per a la plena integració social i laboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial de la demarcació de Girona. Creada i gestionada per persones amb discapacitat, la seva missió és aconseguir la independència econòmica i la justícia social del col·lectiu. Representen i són la veu de les persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i defensar els seus drets.

Concepte

Marca gràfica pel Grup Mifas. Hem realitzat un estudi exhaustiu de la marca gràfica original, en el que analitzem el logotip i el pictograma, els dos elements que componen la marca gràfica original.

  • En el cas del primer, la part textual, optem per treure les minúscules forçades a l’alçada de majúscula i homogeneïtzar la lectura. Pensem que conceptualment, el que fa Mifas és evitar al màxim les diferències i anivellar persones amb discapacitat i sense, per tant és important posar-los tots a la mateixa línia (tipogràfica). Treballem amb dos gruixos: light per Grup (s’adaptarà) i bold per Mifas.
  • En el cas del segon, la part icònica, simplifiquem al màxim l’element. Treiem tots els elements innecessaris: rectangle i el “personatge”. Reduïm a dos cercles que interactuen (representen la persona i la cadira, sense veure directament la persona i la cadira).
  • I, finalment, ho integrem tot en un sol element anomenat Isologo (logotip i isotip com un sol element).

Grup Mifas Concepte

Mifas. Marques Gràfiques Grup.

Brand Guidelines

També hem desenvolupat el Brand Guidelines: és el document que descriu visualment la marca (logotip, imagotip, isotip, tipografies, colors, proporcions i les seves normes d’aplicació). Un resum de tot allò essencial que s’ha de tenir en compte a l’hora d’utilitzar la marca gràfica corporativa, tant de com s’ha de fer servir la marca i les seves variacions, com els colors i mides per aplicar-la sobre tota mena de suport.

Aplicacions

El Brand Guidelines ens permet definir com s’aplicarà la marca en tots els elements. La papereria (targetes, papers A4, sobres…) és el primer a ser dissenyat i definit. A partir d’aquí es treballen altres elements, com la pàgina web, la newsletter i el material promocional (roll-ups, flyers, pòsters…). És important trobar l’equil·libri entre la varietat (interès) i la continuïtat (reconeixement).

Grup Mifas Papereria.

Negatiu

L’aplicació en negatiu (la que obliga a canviar els colors principals de la marca gràfica, en aquest cas substituir el negre del logotip pel blanc) és una opció a tenir en compte. Es reserva per aquelles ocasions més importants, en els moments de més elegància i subtilesa. (Mira la imatge destacada)

Altres projectes