CATEGORIES: Online

El futur són les pantalles petites: la importància d’adaptar la web a dispositius mòbils

Enviar un WhatsApp, demanar cita al metge, revisar el correu, demanar taula al restaurant… Cada vegada són més els processos que realitzem diàriament amb el nostre mòbil, i visitar pàgines web no és una excepció. Les estadístiques ho avalen, més del 60% de les visites que es realitzen a pàgines web són des de dispositius mòbils i la xifra creix diàriament. 

Si en visitar la nostra web l’usuari es troba amb una web sense adaptar a dispositius mòbils i, per tant, amb una experiència visual negativa no importarà la qualitat del contingut i els esforços per millorar el posicionament, el més probable és que abandoni la web per a no tornar. El drama no acaba aquí, Google penalitza durament aquelles pàgines web que no tenen disseny responsiu, reduint directament la seva visibilitat i disminuint l’efectivitat del SEO.

Ja hem donat les males notícies de no tenir el mobile first al dia, però no cal alarmar-se, la bona notícia és que la combinació del SEO i el mobile first no sols ajuden a mantenir la visibilitat i el posicionament, sinó que multipliquen els efectes dels seus beneficis.

Continua llegint per a saber com aplicar el mobile first, elevar dràsticament la teva posició als cercadors i millorar l’experiència dels visitants de la teva pàgina web.

Què és exactament el mobile first index?

El mobile first index no es tracta únicament d’adaptar visualment els continguts als diferents dispositius, també té en compte el rendiment, temps de càrrega i experiència de navegació de l’usuari. Vegem quins punts hem de tenir en compte per a aconseguir-ho.

Adaptació del disseny: El lloc web ha d’estar preparat i ser adaptable per a poder ser visualitzat en les diferents grandàries i orientacions (vertical i horitzontal) perquè pugui visualitzar-se al complet i de manera correcta en qualsevol dispositiu.

Grandària d’elements: El format de la font així com el dels botons i altres elements interactius ha de ser adequat per a una percepció còmoda, ni massa gran ni massa petit.

La qualitat de les imatges: Les imatges han de tenir una bona qualitat, això és important per a dispositius amb pantalles més grans, però també per a mòbils, ja que en la seva majoria disposen de resolucions molt altes.

Reduir la velocitat de càrrega: La velocitat de càrrega de la web és important per a l’usuari, que si percep lentitud és possible que abandoni la pàgina en molt pocs segons abans que hagi pogut visualitzar el nostre contingut. Google també té en consideració la velocitat de la pàgina web per a la indexació.

Pop ups a ratlla: Els pop ups poden arribar a percebre’s de forma molt molesta i intrusiva en els dispositius mòbils, cal evitar que siguin massa grans i facilitar el seu tancament de manera intuïtiva. Google també pot penalitzar si detecta un mal rendiment dels pop ups per a aquests dispositius.

Com afecta tenir una web adaptable a dispositius mòbils. 

35,8 milions d’usuaris es connecten a Internet mitjançant el seu telèfon mòbil, sobre una població de 47 milions.

El 89% de les persones que tenen un telèfon intel·ligent es connecten a Internet diàriament des del seu dispositiu.

El 88% dels usuaris busca empreses locals amb el seu mòbil, i un 57% acaba visitant-les.

Amb el disseny web correcte, que atengui aspectes com la usabilitat i sense saturacions d’imatges i text, s’aconseguirà reduir el percentatge de rebot, els usuaris augmentaran el temps de visita de la pàgina i el nombre de pàgines vistes, la teva pàgina serà visitada per més gent i durant més temps.

We keep the posicionament de SEO mòbil és igual o més important que el d’escriptori, basat en paraules clau curtes, concises i que interessin al teu públic objectiu el SEO es tradueix en més visites, ja que la teva pàgina serà més fàcil als cercadors com Google.

T’ajudem a aplicar-ho

Ara ja coneixes la importància que la teva pàgina web sigui mobile friendly o responsive i els tips més importants per a aplicar-ho. Si ja tens una pàgina web feta i no s’adapta a dispositius, no et preocupis, es pot crear la versió mòbil sobre la base del contingut que ja tens, i serà una web responsive, és a dir, perfectament adaptable a dispositius, fàcil de navegar i amb alta usabilitat. 

Si encara no tens web o vols renovar la teva, posa’t en contacte amb nosaltres, crearem un projecte web a mesura, partint d’un disseny Mobile First, pensat perquè la teva presència en línia sigui clara i fàcil de trobar.